Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@09:12:32 GMT

مهربانی با یار مهربان، عامل موفقیت و پیشرفت

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۰۷۹۲۷

مهربانی با یار مهربان، عامل موفقیت و پیشرفت

به گزارش ایرنا، ۱۴ تا ۳۰ آبان ماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده تا شاهد اقدام‌های بیشتر در زمینه کتاب، مطالعه و جلب توجه همگانی به این گنج بی‌پایان باشیم.

کتاب به دلیل تاثیرهای مثبت بر مغز موجب تحریک روحی و روانی می‌شود و با فعالیت بیشتر در این زمینه می‌توان از بیماری فراموشی (آلزایمر) و دیگر مشکل‌های مغزی پیشگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین خواندن کتاب استرس را از فرد دور می‌کند و به گفته متخصصان، تاثیر مطالعه‌ بر مغز بیشتر از گوش کردن به موسیقی و یا پیاده‌روی است.

حافظه نیز با خواندن کتاب و یادآوری شخصیت‌های داستان، رویدادها و دیگر موارد ارتقا می‌یابد و تمرکز افزایش یافته، این سرگرمی مفید، ارزان‌ قیمت و محرک باعث بهبود سلامت شده به انسان آرامش می‌دهد.

از دیگر مزایای کتابخوانی می‌توان به پیشرفت مهارت‌های فکری، نگارشی، ارتباطی و ساخت کلمه‌ها اشاره کرد که‌ موجب اجتماعی شدن افراد و بهبود خلاقیت می‌شود.

ضرورت مطالعه برای ارتباط با جامعه

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان گفت: یکی از مهمترین مهارت‌های اساسی دنیای در برهه کنونی توانایی خواندن کتاب است و مطالعه برای داشتن ارتباط با جامعه امروز ضرورت دارد.

فضل‌الله بصیرت‌ در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه سرانه مطالعه یکی از شاخصه‌های ارزیابی رشد و توسعه هر جامعه است، اظهار امیدواری کرد روی آوردن قشرهای مختلف مردم به مطالعه در جامعه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه حضور فناوری جدید موجب پایین آمدن سرانه مطالعه کتاب شده است، اضافه کرد: در سال‌های اخیر از سوی دستگاه‌های فرهنگی به ویژه آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه ها، دانشگاه‌ها و دیگر دستگاه های فرهنگی طرح‌هایی در حوزه کتاب و کتابخوانی ارایه شده و فعالیت‌ها افزایش یافته است، اما کافی نیست و به توجه بیشتر نیاز دارد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردستان اظهار داشت: با توجه به تمدن هزار ساله شهرستان باید سرانه مطالعه به حدی برسد که شاهد رشد و تعالی علمی جامعه و ارتقای جایگاه فرهنگی باشیم.

بصیرت با بیان اینکه یکی از دغدغه های مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع کتاب و کتابخوانی و مطالعه دقیق و عمیق است، افزود: ایشان در بیشتر مناسبت‌ها به این موضوع اشاره داشته‌اند که باید موضوع کتاب و کتابخوانی به عنوان چراغ راه در گسترش فرهنگ در دستور کار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: جوانان و نوجوانان تا حدی از کتاب و مطالعه دور شده‌اند و دستگاه های فرهنگی بویژه آموزش و پرورش باید کودکان و جوانان را به مطالعه تشویق کند تا دغدغه رهبر فرزانه انقلاب رفع شود.

کتاب‌، آغازگر تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش

معاون پرورشی و تربیت بدنی مدیریت آموزش و پرورش اردستان نیز گفت: اصلی‌ترین وظیفه آموزش و پرورش علم‌آموزی و تربیت دانش‌آموزان است که با مطالعه کتاب آغاز می‌شود و به دلیل گستردگی و اهمیت کار، همکاری و تعامل دیگر دستگاه‌ها در این بخش نیاز است.

احمد هراتی افزود: زمانی گفته می‌شد بهترین دوست ما کتاب است، اما هم‌اکنون گوشی تلفن همراه جایگزین کتاب شده و دانش‌آموزان در حد یک کتاب آموزشی از آن استفاده می‌کنند؛ از همه دانش‌آموزان درخواست می‌شود از کتاب به عنوان یک دوست گران‌بها بهتر استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: هفته کتاب و کتابخوانی زنگ بیدارباش برای توجه و آشتی با کتاب و ارتقای علمی جامعه است.

کتاب، عامل توسعه جامعه 

همچنین رییس اداره کتابخانه‌ های عمومی اردستان اظهار داشت: مطالعه کتاب افزایش علم، پیشرفت افراد و توسعه جامعه را به دنبال خواهد داشت.

عفت باقری افزود: هدف از نامگذاری هفته کتاب و کتابخوانی تذکر به افراد جامعه است تا به کتاب بیشتر بها بدهند و از این طریق به موفقیت برسند.

وی تصریح کرد: موفق‌ترین افراد در زندگی افرادی هستند که‌ در راه فراگیری علم و دانش از هیچ کوششی فروگذار نکرده‌اند و برای مطالعه و ارتقای علمی خود وقت گذاشته‌اند.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی اردستان به دانش‌آموزان و جوانان توصیه کرد: علاوه بر مطالعه کتاب‌های درسی از کتاب‌های غیردرسی هم استفاده کنند و از اثرهای موجود در کتابخانه‌های عمومی بهره لازم را ببرند.

به گفته وی، اکنون ۶ باب کتابخانه شامل چهار کتابخانه شهری و ۲ روستایی با ۱۰۰ هزار و ۲۰۰ جلد کتاب و نزدیک به پنج‌ هزار نفر عضو در اردستان فعالیت می‌کنند.

شهرستان اردستان با افزون بر ۴۳ هزار نفرجمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع شده است.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد كتابخانه های عمومی کشور اردستان کتاب کتابخوانی وزارت آموزش و پرورش پروندهٔ خبری هفته کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد كتابخانه های عمومی کشور اردستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهاد كتابخانه های عمومی کشور اردستان کتاب کتابخوانی وزارت آموزش و پرورش فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب و کتابخوانی آموزش و پرورش مطالعه کتاب دانش آموزان رییس اداره هفته کتاب دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۷۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • حقوق معلمان از کارکنان دولت بیشتر شد؟
  • ۱۶۹۰ واحد مسکونی اردستان در حال ساخت است
  • حقوق معلمان از کارکنان دولت بیشتر شد!
  • مسابقه کتابخوانی هشت‌بهشت با ۳۵ جایزه ویژه به‌ مناسبت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • رسانه‌ها به مساله مطالعه ضریب بدهند
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • ملاصدرا و محبت کردن